Piraten in coronatijd, en een nieuw lied!

Het Kwade Rijk van Corona heeft de zeven zeeën veroverd met een vloot van gevaarlijke virussen. Dat heeft ook voor Your Local Pirates gevolgen: de ene piraat zit op haar ene eiland, de andere op zijn andere eiland, we kunnen elkaar niet ontmoeten, dat is nu te gevaarlijk, er is nog geen vloot-immuniteit.

Optreden gaat nu dus niet, samen repeteren en gezamenlijke nieuwe liedjes maken evenmin. Maar dat wil niet zeggen dat we bij de pakken neerzitten. We houden nauw contact, en werken wel degelijk aan nieuwe liedjes. Juist in coronatijd is het belangrijk, de moed er in te houden. Aan onderwerpen al helemaal geen gebrek. We hopen dan ook nu en dan een video met nieuw materiaal te kunnen uitbrengen. Hier zie je daarvan de eerste. We zijn ook bezig met het editen van materiaal dat tijdens onze tournee is opgenomen. Daar hoor en zie je binnenkort meer van.

Over die tournee: ooit hopen we die te hervatten en op veel van de plekken waar ze zouden spelen alsnog op te komen treden. Het valt niet te zeggen wanneer dat zal zijn. Het cancelen was onvermijdelijk geworden. Niet omdat de overheid samenkomsten en concerten ging verbieden. Hey, wij zijn piraten, geen gezagsgetrouwe burgers! Wel omdat de gezondheid van onze medepiraten, piratenfans, rebellen, ravotters, radicale en revolutionairen en sowieso van mensen in het algemeen ons iets aangaat.

Wij wilden geen medewerking verlenen aan dat virus van het Kwade Rijk van Corona. We willen ook een seintje afgeven: wij nemen onze verantwoordelijkheid, niet enkel voor onszelf, maar voor elkaar en voor de gezondheid van een ieder waar onze daden eventueel invloed op konden hebben. Zolang dat virus gevaarlijk rondwaart, zitten optredens er dus niet in, ongeacht wat de regering precies verordonneert, ongeacht wat wel en niet precies mag. Maar we zien er allebei erg naar uit om jullie weer tegemoet te treden, op podia en daar buiten!

Genoeg gepraat! Hier is een nieuw lied, geheel toegesneden op deze barre tijd. Joke en Ukkie, het woord en de snaren zijn aan jullie. Hier is Het Virus Van De Hebzucht. Voor de complete tekst: zie de Songs-pagina. Enjoy and stay safe!